Az ukránok szerint visszavertek egy Szlovjanszk elleni támadást

2022. június 3. – 12:35

Másolás

Vágólapra másolva

A péntek reggeli ukrán hadijelentés szerint az ukrán hadsereg tartani tudta állásait az éjszaka folyamán a stratégiai fontosságú kelet-ukrajnai Szeverodoneckben. Az orosz erők folyamatosan ágyúzzák az ukrán állásokat Borivszke és Usztinivka és Liszicsanszk környékén is.

Az ukrán vezérkar tájékoztatása szerint az orosz hadsereg légicsapást mért Mirna Dolina falura is, és próbálta bevenni a közeli Metolkin és Bilohorivka településeket. Szlovjanszk térségében az ukrán jelentés szerint az orosz erők csak lassan haladnak előre, a város bevételét célzó offenzívákat észak felől sikerült visszaverni. A harcokban az orosz fél súlyos veszteségeket szenvedett – állt az ukrán tájékoztatásban, amelyet független források nem erősítettek meg.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója pénteki Twitter-üzenetben azt írta: Ukrajna nem akar oroszországi létesítményeket támadni az Egyesült Államoktól kapott rakétákkal. „Ukrajna védelmi háborút vív, és nem tervezi oroszországi létesítmények támadását.”

Forrás: Institute for Study of War (május 31.)
Forrás: Institute for Study of War (május 31.)

(MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!