Egy fabatkát sem érnek az oroszokkal kötött megállapodások, állítja az ukrán elnöki tanácsadó

2022. május 28. – 11:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A béketárgyalásokon is részt vevő ukrán elnöki tanácsadó Mihajlo Podoljak szerint semmilyen Oroszországgal kötött megállapodásban nem lehet megbízni, és Moszkva invázióját csak erőszakkal lehet megállítani – írja a Reuters. Podoljak a Telegramon azt írta:

„Egy fabatkát sem érnek az oroszokkal kötött megállapodások. Lehet-e vajon tárgyalni egy olyan országgal, amely megállás nélkül cinikusan és propagandisztikusan hazudik? Oroszország bebizonyította, hogy egy olyan barbár ország, amely veszélyezteti a világ biztonságát. A barbárokat pedig csak erővel lehet megállítani” – tette hozzá.

Oroszország és Ukrajna egymást hibáztatja a béketárgyalások megakadásáért, az utolsó személyes részvételű tárgyalás lassan két hónapja, március 29-én volt. A Kreml szerint Ukrajna nem mutat hajlandóságot a béketárgyalások folytatására, míg Kijev Oroszországot okolja: hétfőn Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin elnök az egyetlen, akivel hajlandó találkozni, hogy megvitassák a háború befejezésének lehetőségét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!