A volt orosz elnök keményebben bánna el a külföldi ügynökökkel

2022. május 28. – 15:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Medvegyev volt orosz elnök felszólította a Kremlt, hogy szigorítsa az „ország ellen irányuló tevékenységet folytató” külföldi ügynökökkel szembeni a törvényeket, írja a Sky News. Medvegyev – aki jelenleg az orosz biztonsági tanács helyettes vezetője – sürgette, hogy a jogszabályok pontosan határozzák meg, kik sorolhatók a „külföldi ügynökök” közé, és velük szemben szigorúbb fellépésre szólított fel.

„Ha az országunk ellen irányuló tevékenységet folytatnak – főleg ebben a nehéz időszakban –, és ezért pénzt kapnak ellenségeinktől, a válaszunknak gyorsnak és keménynek kell lennie” – írta Medvegyev a Telegramon.

Az orosz szabályozás szerint külföldi ügynöknek minősülnek mindazok a csoportok és személyek, akik külföldről származó anyagi támogatásban részesülnek, és a hatóságok szerint politikai tevékenységet folytatnak. Emiatt több tucat Kreml-kritikus személy – köztük újságírók és jogvédő aktivisták – külföldi ügynökként szerepel a listán, sokan közülük külföldre menekültek a retorziók elől.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!