Törökország a Boszporuszon keresztül nyitna folyosót az ukrán gabonaszállítmányoknak

2022. május 26. – 15:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Reuters egy magas rangú török tisztviselőre hivatkozva azt írja, hogy Törökország Oroszországgal és Ukrajnával is tárgyalásokat folytat arról, hogy a Boszporuszon keresztül nyissanak folyosót az ukrán gabonaszállítmányoknak Európa felé.

Az értesülést két másik forrás is megerősítette a Reutersnek, hozzátéve, hogy a tárgyalások még folyamatban vannak, korai lenne arról beszélni, hogy megvalósulnak-e. Az elképzelés szerint Odesszából indulnának a szállítmányok kersztül a Fekete-tengeren, ahol az egyébként NATO-tag Törökország szigorú ellenőrzést tart. Törökország felügyelné a tranzitot az elképzelés szerint.

Törökország eddig annak ellenére, hogy NATO-tag igyekezett semleges hangot megütni a háború ügyében.

Az oroszok egyébként közben azt mondják, hogy az ukrán gabonablokádért valójában a „Nyugat illegális cselekedetei” a felelősek, ezért a világ csak magát okolhatja azért, hogy nem tud kijutni Ukrajnából a gabona.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!