A lebombázott Azovsztalról adott ki Z betűs bélyeget a donyecki posta

2022. május 24. – 19:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A postaszolgálatok sem maradnak ki a háborúból, csak ők rakéták helyett bélyegeket lőnek egymásra. Nem sokkal azután, hogy az ukrán állami postaszolgálat a Kígyó-sziget hős védőiről és az azóta elsüllyedt orosz Moszkva cirkálóról adott ki bélyeget, az oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság postaszolgálata a lebombázott Azovsztal acélgyárat örökítette meg egy Z betű mögött.

A donyecki posta képeslapon szerepelteti a gyárat, az ehhez tartozó bélyegeken pedig a Mariupolt és az Azovsztal acélgyárat védő, neonáci fegyveres csoportként induló, de később az ukrán hadseregbe olvasztott Azov ezred címere látható egy nagy Z által áthúzva, alul pedig két orosz szó, ami lefordítva annyit tesz:

„A nácizmus hanyatlása”.

Az oroszbarát Donyecki Hírügynökség cikke el is magyarázza, miért van elmosódva az Azov ezred címere a bélyegen, azért, mert a szervezet tiltott csoportnak minősül a Donyecki Népköztársaságban. A hírügynökség szerint az Azovsztal eleste alkalmából külön postai bélyegzőt is bevezettek a Donyecki Népköztársaságban, amin a „nácitlanítás” szó szerepel. Vlagyimir Putyin orosz elnök Ukrajna nácitlanítását határozta meg az ország ellen indított háború egyik elsőszámú céljaként. (UNIAN, DAN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!