A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország a következő hetekben még inkább a tüzérségre fog támaszkodni a Donbaszban

2022. május 17. – 08:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium legfrissebb jelentése azt valószínűsíti, hogy a megszálló orosz erők a következő hetekben is nagymértékben fognak támaszkodni a tömeges tüzérségi csapásokra. Azt írják, hogy a Kijevtől északra maguk után hagyott károk mértéke azt mutatja, hogy az oroszok lakott területeken is hajlandóak tüzérséget bevetni. „Moszkva valószínűleg a következő hetekben még inkább a tüzérségre fog támaszkodik a Donbaszban” – írják.

A Kijevtől északra fekvő Csernyihiv régióban a becslések szerint mintegy 3500 épületet romboltak le vagy rongáltak meg az oroszok. A károk 80 százaléka lakóépületekben keletkezett. A károk mértéke azt is jelzi, hogy Oroszország csak minimális figyelmet fordít a megkülönböztetésre vagy az arányosságra.

Az orosz hadsereg valószínűleg azért folyamodott egyre inkább a válogatás nélküli tüzérségi bombázáshoz, mert korlátozott a célpontok felderítésére való képességük, és nem akarják megkockáztatni, hogy a harci repülőgépeik rutinszerűen berepüljenek a frontvonalon túlra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!