Tízen meghaltak, miután egy férfi lövöldözni kezdett egy amerikai szupermarketben

2022. május 15. – 03:18

Tízen meghaltak, miután egy férfi lövöldözni kezdett egy amerikai szupermarketben
Rendőrök biztosítják a helyszínt a New York államban lévő Buffalóban 2022. május 14-én – Fotó: Jeffrey T. Barnes / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Lövöldözni kezdett egy fiatal férfi helyi idő szerint szombat délután a New York államban lévő Buffalo város egyik szupermarketjében. A rendőrség szerint a támadásban tízen meghaltak, hárman megsérültek, írja a CNN. A 18 éves támadót őrizetbe vették.

Az FBI jelezte, hogy feltételezett gyűlöletbűncselekményként vizsgálják a támadást. A férfi 13 emberre lőtt rá összesen, és közülük 11-en feketék voltak, a CBS-nek pedig egy rendőrségi forrás azt mondta, hogy a fiatal állítólag rasszista kijelentéseket kiabált a lövöldözés alatt.

Buffalo polgármestere szerint a támadó nem helyi volt, több órába telt autóval eljutnia a városba. A rendőrfőnök azt mondta, hogy a fiatal férfi golyóálló mellényben és katonai felszerelésben volt, négy emberre pedig már a parkolóban rálőtt, közülük hárman meghaltak.

Miután belépett az üzletbe, a biztonsági őr, egy volt rendőr megpróbálta megállítani, de őt is lelőtte. Ezután tüzet nyitott több másik emberre a boltban. A rendőrök perceken belül a helyszínen voltak, és sikerült elfogniuk a férfit, aki először a saját nyakára irányította a fegyverét, de aztán megadta magát.

A hatóságok hivatalosan annyit mondtak, hogy a támadó élőben közvetítette a vérengzést egy közösségi média platformon. Később a vállalat megerősítette, hogy az elsősorban videójátékok streameléséhez népszerű Twitchet használta. A cég jelezte, hogy minden szükséges lépést megtesznek, többek között figyelik, hogy senki se adhassa le újra a felvételt.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!