Tengeri akna miatt figyelmeztették az odesszai lakosokat

2022. május 14. – 22:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az odesszai városvezetés figyelmeztette a lakosokat, hogy egy tengeri akna került a part közelébe. Mivel több tíz méterre van, közvetlen veszélyt nem jelent, de a városvezetés szerint ez is jelzi, hogy milyen kockázatok merülnek fel a part közelében. A tengeri aknát hamarosan hatástalanítani fogják.

Az orosz hadihajók elvágták Ukrajna kikötőit a Fekete-tengertől, és Odessza és környéke ellen is rendszeresen hajtanak végre rakétacsapásokat. Május 9-én két hotelt és egy bevásárlóközpontot is találat ért az odesszai régióban.

A bevásárlóközpontot ért rakétacsapás után kutatják át a romokat Odesszában 2022. május 10-én – Fotó: Oleksandr Gimanov / AFP
A bevásárlóközpontot ért rakétacsapás után kutatják át a romokat Odesszában 2022. május 10-én – Fotó: Oleksandr Gimanov / AFP

Az egyik, a Grand Pettine hotel igazgatója Szergej Demidov odesszai üzletember, aki régen tagja volt az oroszbarát Régiók Pártjának, mostanra azonban már nem szívesen emlékszik vissza arra az időszakra. A CNN-nek arról beszélt, hogy a hotelben korábban számos orosz politikus, ismert ember, tudós megszállt. „Úgy tűnik, akik a rakétákat célra irányítják, egyáltalán nem értik, hova küldik ezeket” – mondta, szerinte a rakétacsapás miatt legalább egy évig nem tudnak kinyitni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!