Az ukránok szerint 73 ellenséges páncélos járművet lőttek ki egy orosz pontonhídnál, nagy lehet a nyomás az orosz parancsnokokon

2022. május 14. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Néhány nappal ezelőtt az ukrán fegyveres erők szétlőttek egy oroszok által épített pontonhidat a Donbasz régióban lévő Sziverszki-Donyec folyón, miközben az ellenség éppen páncélosokkal kelt át rajta. Az ukránok megvárták még jó pár páncélos átmegy a pontonhídon, aztán ezek az erők teljesen védtelenek maradtak, miután megsemmisült a híd. A csapdába került orosz egységeket az ukránok a pontonhíd szétlövése után felszámolták.

Az ukrán hadsereg most azt állítja, legalább 73 orosz páncélos járművet (tankok, gyalogsági harcjárművek stb.) semmisítettek meg a folyóért vívott csatában. A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország a támadásban elveszíthetett szinte egy teljes zászlóaljat, mintegy ezer katonájuk veszhetett oda. A britek úgy vélik, az oroszok tisztázatlan, felderítetlen környezetben akartak átkelni a folyón, ami nagyon kockázatos manőver volt, ez pedig azt is mutatja, hogy „az orosz parancsnokokra mekkora nyomás nehezedik, hogy haladást érjenek el a kelet-ukrajnai hadműveleteikben” – írta a brit minisztérium hírszerzési jelentésekre támaszkodva.

(Sky)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!