Szijjártó: A csővezetékes szállításnak mentességet kell kapnia az olajembargó alól

2022. május 11. – 15:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottságnak nincs olyan javaslata, amely kezelni tudná egy esetleges orosz olajembargó negatív hatásait, ezért a magyar kormány az eredeti álláspontját fogja képviselni, miszerint a tilalom alól a csővezetékes szállításnak kivételt kell képeznie, közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán a közösségi oldalán.

Szerinte ha a brüsszeli javaslat a jelenlegi formájában hatályba lépne, az az üzemanyagár körülbelül 55-60 százalékos növekedését eredményezné, literenként legalább 700 forintos benzin és 800 forintos gázolaj jönne, mindez pedig minden más termék árában is megjelenne.

„Világossá tettük az Európai Bizottság számára, hogy mi csak akkor tudjuk megszavazni a javaslatot, ha a Brüsszel által kreált problémára Brüsszel megoldást is javasol” – közölte Szijjártó.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!