Megérkezett az orosz külügyminisztériumba a bekéretett lengyel nagykövet

2022. május 11. – 16:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megérkezett az orosz külügyminisztériumba John Sullivan, az Egyesült Államok oroszországi nagykövete és Krzysztof Krajewski lengyel nagykövet, jelentette a Ria orosz állami hírügynökség a Guardian szerint.

Krajewskit azután hívták be a külügyminisztériumba, hogy hétfőn háborúellenes tüntetők vörös folyadékkal öntötték le Szergej Andrejev lengyelországi orosz nagykövetet egy varsói koszorúzási ünnepségen.

A lengyel külügyminiszter, Zbigniew Rau korábban elmondta, hogy a lengyel hatóságok figyelmeztették előre Andrejevet, hogy a temetőben való részvétel kockázatos.

„A történtek azonban semmilyen módon nem változtatnak azon az álláspontunkon, hogy a külföldi országok diplomáciai képviselőit megilleti a védelem... függetlenül attól, hogy mennyire érezzük szükségét annak, hogy ne értsünk egyet annak a kormánynak a politikájával, amelyet a diplomata képvisel.”

Oroszország nem tervezi a varsói nagykövetségének bezárását, „hacsak a lengyel hatóságok nem teszik lehetetlenné a működését” – mondták a Reutersnek a nagykövetség képviselői.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!