Bíróság elé állítják az első orosz katonát az ukránok

2022. május 11. – 18:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna bejelentette, hogy bíróság elé állítják az első orosz katonát egy 62 éves férfi halála miatt az ukrajnai Szumi régióban. A főügyészség közölte, hogy vádat emelt Vadim Sishimarin, a moszkvai terület 4. páncélos Kantemirov hadosztály 32010-es katonai egységének parancsnoka ellen.

A nyomozás szerint a 21 éves orosz február 28-án a Szumi terület Csupahivka falujában megölt egy fegyvertelen 62 éves lakost, aki az út szélén kerékpározott.

A közlemény szerint az orosz erők egy lopott autóval hajtottak be a faluba. Útközben láttak egy hazafelé tartó férfit, aki telefonon beszélt. Hogy az ne jelentse őket az ukrán hadseregnek, Sishimarin az autó nyitott ablakán keresztül több lövést adott le egy Kalasnyikov puskából a lakos fejére – állítják az ügyészek.

„Sishimarin jelenleg őrizetben van. Az ügyészek elegendő bizonyítékot gyűjtöttek össze, 10 és 15 év közötti börtönbüntetés vagy életfogytiglani börtönbüntetés vár rá” – közölte Iryna Venediktova ukrán főügyész a Facebookon közzétett nyilatkozatában.

(CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!