Elon Musk visszaengedné Donald Trumpot a Twitterre

2022. május 10. – 22:29

Másolás

Vágólapra másolva

Elon Musk visszaállítaná Donald Trump korábbi elnök letiltott Twitter-fiókját, miután lezárult a cég megvásárlásával kapcsolatos összes megállapodás – írja a CNN. Musk „hibának” nevezte a Twitter 2021 januárjában meghozott döntését a korábbi elnök kitiltásával kapcsolatban:

„Azt gondolom, hogy nem volt helyes letiltani Trumpot, szerintem hiba volt.”

„Megszüntetném az állandó tiltást. De ez csak az én véleményem, viszont szeretném tisztázni, hogy Jack Dorsey (Twitter-alapító) is osztja azt a véleményt, hogy a jövőben nem lenne szabad állandó tiltásokat alkalmazni” – mondta Musk.

A milliárdos egy autóipari konferencián elhangzott nyilatkozata az első nyilvános elismerése annak, amit sokan vártak azóta, hogy Musk bejelentette: 44 milliárd dollárért felvásárolja a közösségimédia-felületet.

Donald Trump volt amerikai elnök fiókját 2021 januárjában, először csak 12 órára függesztette fel a Twitter, mivel miközben hívei betörtek a Capitoliumba, három posztjával is megszegte az online platform szabályzatát. A rövidebb tiltást követően az elnök újra posztolni kezdett, ezek közül pedig két tweetet is szabálysértőnek ítéltek meg a Twitter kezelői, ez végül az örökös tiltáshoz vezetett.

Ahogy arról korábbi cikkünkben is írtunk, Elon Musk dollármilliárdos egy rendkívül érdekes konstrukcióban vásárolta meg a Twittert, ha pedig nem akarja elégetni benne a pénzét, akkor számára is gazdaságos befektetést kell csinálnia a magánkézbe kerülése előtt masszívan veszteséges cégből. Több érdekes ötlettel is előállt már, többek közt felvetette azt is, hogy a kormányok és a vállalatok fizessenek a Twitterért.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!