Kisiklott egy személyvonat Bécs mellett, egy ember meghalt, többen megsérültek

2022. május 9. – 21:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kora esti órákban Bécs közelében, Münchendorfnál kisiklott egy GYSEV-személyvonat, a baleset következtében egy ember meghalt, többen megsérültek – írja az osztrák Kronen Zeitung. Az első beszámolók szerint nagyjából száz rendőr és tűzoltó, valamint mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

Sonja Kellner, a Vöröskereszt alsó-ausztriai szervezetének szóvivője a helyszínen azt nyilatkozta, hogy egy ember életét vesztette, hárman súlyos, kilencen pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek, írja az osztrák közmédia.

A Kurier szerint az egyik súlyos sérült a mozdonyvezető volt, őt mentőhelikopterrel szállították egy bécsi kórházba. Egy másik súlyos sérültet a Sankt Pölten-i egyetemi kórházba szállítottak. A balesetet sérülés nélkül átvészelő utasokat a Vöröskereszt münchendorfi segélyközpontjában helyezték el ideiglenesen.

A baleset hétfőn este hat óra körül történt, oka egyelőre ismeretlen. A helyszínen készített képek tanúsága szerint két vagon leszakadt a szerelvényről, az oldalára borult, és lecsúszott a vasúti töltésről. A rendőrség szóvivője szerint a vagonok 100-150 métert csúsztak, mielőtt megálltak volna a töltés melletti mezőn. A Heute szerint a vonaton nagyjából 80-an utazhattak.

A kisiklott vonatot a magyar–osztrák tulajdonú GYSEV üzemeltette. A baleset a Sopronkeresztúr (Deutschkreutz) – Sopron – Bécs – Pozsonyligetfalu (Bratislava-Petržalka) vonalon történt. A vonat Sopron irányából tartott Bécs felé, amikor megtörtént a szerencsétlenség.

A GYSEV a Facebookon a baleset után arról tájékoztatott, hogy „Wampersdorf és Achau állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótlás miatt várhatóan 40 perccel hosszabb menetidőre kell számítani az utasoknak.”

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!