Az amerikai first lady ukrán menekültekkel találkozott Bukarestben

2022. május 7. – 17:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrán menekülteket segítő kormányzati és civil szervezetek képviselőivel találkozott szombaton Bukarestben Jill Biden, Joe Biden amerikai elnök felesége. A first lady egy ukrán menekülteket befogadó iskolát keresett fel romániai látogatása második napján – írja az MTI az Agerpres hírügynökség beszámolóját idézve.

Jill Biden a román államfő feleségével, Carmen Iohannisszal együtt látogatta meg az iskolát, ahol két osztályteremben zajlanak foglalkozások az ukrán menekült gyermekeknek. Egyikben óvodáskorú és alsó tagozatos kisiskolások, a másikban a nagyobb gyermekek tanulnak egy-egy román és ukrán pedagógus felügyelete mellett.

Jill Biden és Carmen Iohannis – Fotó: Susan Walsh / AFP
Jill Biden és Carmen Iohannis – Fotó: Susan Walsh / AFP

Jill Biden csodálatosnak nevezte az ukrán anyák gyermekeikért vállalt küzdelmét, valamint azt a szolidaritást, amellyel a román emberek otthonaikba fogadták és segítik őket. Carmen Iohannis megköszönte az amerikai first lady látogatását, rámutatva, hogy ebben a feszült helyzetben fontos üzenet, hogy számíthatnak az Egyesült Államok támogatására.

Jill Biden péntek délután érkezett Romániába. Először a Fekete-tenger partvidékén található Mihail Kogalniceanu légitámaszpontot kereste fel, ahol amerikai és más országokból Romániába érkezett NATO-katonákkal találkozott, majd este Bukarestbe utazott. Jill Biden azért jött Romániába, hogy felhívja a figyelmet az Egyesült Államok ukrán menekültek iránti elkötelezettségére. A first lady szombat este Szlovákiába utazik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!