A nagy agrárhatalmak az ukrán háború ellenére élelmiszer-biztonságot ígérnek

2022. május 6. – 17:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A mezőgazdasági nagyhatalmak, köztük az Európai Unió, az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália pénteken a Kereskedelmi Világszervezet székhelyén kiadott közös nyilatkozatában ígéretet tett arra, hogy az ukrajnai orosz támadás okozta sokkhatások ellenére is biztosítják a világ élelmezésbiztonságát.

Azt ígérik, hogy az élelmiszer- és mezőgazdasági piacok „nyitottak, kiszámíthatók és átláthatók maradnak, és nem vezetnek be indokolatlan korlátozó kereskedelmi intézkedéseket” az agrár-élelmiszeripari termékekre vagy a mezőgazdasági termelés szempontjából kulcsfontosságú termékekre.

A Világélelmezési Program keretében vásárolt termékekkel igyekeznek pótolni elsősorban a világ mezőgazdasági piacán Ukrajna hatalmas gabona- vagy étolajtermeléséből eredő veszteségeket, és ezeket a termékeket mentesítik az exportkorlátozások vagy tilalmak alól.

(MTI)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!