Megint atomháborúról fantáziálnak az orosz köztévén

2022. május 2. – 07:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Zakatol az orosz propaganda: Max Seddon, a Financial Times moszkvai tudósítója osztott meg Twitteren egy videót, ahol az orosz köztévének számító Rosszija 1 egyik műsorvezetője magyaráz éppen arról, mi történne egy atomháború során Oroszország és Nagy-Britannia között.

A válasz a műsorvezető szerint viszonylag egyszerű, hiszen egy darab Szarmat rakéta is elég lenne ahhoz, hogy teljesen elpusztítsa Nagy-Britanniát. Ezt egy animációval illusztrálja is, hozzátéve, hogy nem érti, miért fenyegeti „ez a kis sziget az örökkévaló Oroszországot.”

Ám ez nem minden: Oroszország nukleáris arzenáljába ugyanis beletartoznak a tengeralattjáróról indítható atomtöltetek is, ezek pedig szintén egy pillanat alatt el tudnak intézni egy ellenséges országot. A magyarázat, és az azt kísérő vizuális tartalom nem hagy a nézőkben kétséget afelől, milyen sors várna a britekre: a becsapódáskor keletkező „gigantikus cunamihullám” először elsöpörné, az azt követő sugárzás pedig „radioaktív sivataggá” változtatná a szigetet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!