Jövő héten jelenthetik be az EU eddigi legszigorúbb szankciós csomagját, teljes olajembargót hirdetve Oroszországgal szemben

2022. április 30. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Bloomberg információi szerint az Európai Unió tagállamai jövő héten jóváhagyhatják a hatodik Oroszország ellen hozott szankciós csomagot, amelynek a teljes olajembargó is a része lesz – írta meg a Biziday.

Sajtóforrások szerint az orosz olajimport teljeskörű tilalma csak fokozatosan fog bekövetkezni, a határidő valószínűleg az idei év vége lesz. Az EU emellett kibővíti a listát az oroszországi és fehéroroszországi bankokról, amelyek esetében javasolni fogják a SWIFT rendszerből való kizárást.

Az intézkedéscsomaggal kapcsolatban fontos előzmény, hogy Németország a kezdetekben igen ellenezte az orosz kőolajra vonatkozó teljes embargót, minden bizonnyal a 2022 végére szóló határidőt ők is elfogadták. Kérdéses továbbá Magyarország álláspontja is, a magyar kormány szintén arról kommunikált korábban, hogy nem támogatják az oroszokkal való kereskedelem teljeskörű tilalmát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!