Jövő héten jelenthetik be az EU eddigi legszigorúbb szankciós csomagját, teljes olajembargót hirdetve Oroszországgal szemben

2022. április 30. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

A Bloomberg információi szerint az Európai Unió tagállamai jövő héten jóváhagyhatják a hatodik Oroszország ellen hozott szankciós csomagot, amelynek a teljes olajembargó is a része lesz – írta meg a Biziday.

Sajtóforrások szerint az orosz olajimport teljeskörű tilalma csak fokozatosan fog bekövetkezni, a határidő valószínűleg az idei év vége lesz. Az EU emellett kibővíti a listát az oroszországi és fehéroroszországi bankokról, amelyek esetében javasolni fogják a SWIFT rendszerből való kizárást.

Az intézkedéscsomaggal kapcsolatban fontos előzmény, hogy Németország a kezdetekben igen ellenezte az orosz kőolajra vonatkozó teljes embargót, minden bizonnyal a 2022 végére szóló határidőt ők is elfogadták. Kérdéses továbbá Magyarország álláspontja is, a magyar kormány szintén arról kommunikált korábban, hogy nem támogatják az oroszokkal való kereskedelem teljeskörű tilalmát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!