Németország légvédelmi harckocsikat küld Ukrajnának

2022. április 26. – 13:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németország Gepard típusú önjáró légvédelmi lövegeket fog szállítani Ukrajnának, idézi a CNN a német védelmi minisztériumot. A lépést Christine Lambrecht német védelmi miniszter jelentette be a Ramstein amerikai légi támaszponton – közölte a minisztérium Twitteren.

Németország sokáig vonakodott nehézfegyverzettel támogatni Ukrajnát, ami miatt több más NATO-tagállamtól is érte bírálat. Április elején Kijevbe tervezett utazni a német elnök, ám ez végül meghiúsult, mivel nem látták ott szívesen, miután az ukrán vezetés szerint Berlin nem tesz meg mindent az Oroszország számára fő bevételi forrást jelentő energiahordozók német importja ellen.

A német diplomácia orosz invázió előtti kötéltáncáról ebben az elemzésünkben olvashat.

A német fegyverszállítás komoly fordulópont, tekintettel a kiemelt német–orosz gazdasági kapcsolatokra. 2020-ban a két ország forgalma elérte a 40 milliárd dollárt, ennek kétharmada a német exportra esett. Németország 16 milliárd dolláros importjának nagy részét az orosz kőolaj- és földgázszállítások teszik ki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!