Lavrov: A NATO lényegében háborúban áll Oroszországgal

2022. április 26. – 07:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nyugati katonai támogatás azt jelenti, hogy a NATO „lényegében háborúban áll Oroszországgal”, Moszkva pedig ezeket a fegyvereket legitim célpontnak tekinti – mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz állami televíziónak adott interjúban.

„A NATO lényegében háborút folytat Oroszországgal egy meghatalmazott (Ukrajna) útján, és felfegyverzi ezt a meghatalmazottat. A háború háborút jelent”

– jelentette ki a külügyminiszter még hétfőn. Az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború 61. napjáról itt olvashatja el percről percre tudósításunkat.

Az orosz erők már már többször célba vették a nyugat-ukrajnai hadianyagraktárakat, és mint a Telex is beszámolt róla, hétfőn több olyan vasúti csomópontot támadtak rakétákkal, amelyeken keresztül nyugati fegyverszállítmányok érkeznek az ukrán hadsereghez. Lavrov megemlítette: fennáll annak a lehetősége, hogy a konfliktus az atomfegyverek alkalmazásáig fajul, de reményét fejezte ki egy békemegállapodás esélyére is. A külügyminiszter azt is mondta: el akarják kerülni egy ilyen konfliktus mesterségesen megemelt kockázatát. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter minderre úgy reagált: Lavrov csak megpróbálja elijeszteni a világot attól, hogy támogassa Ukrajnát. (Guardian, BBC)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!