Az ENSZ 300 törvénytelen gyilkosságot vizsgál Ukrajnában

2022. április 26. – 16:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ 300 törvénytelen gyilkosságot vizsgál Ukrajnában – mondta a megfigyelő misszió vezetője a CNN-nek.

Matilda Bogner beszámolt a civilek elleni atrocitások mértékéről, amelyeket a misszió a háború során eddig dokumentált, beleértve szexuális erőszak áldozatait is. Eddig ötezer civil áldozatot dokumentáltak, de Bogner hozzátette, hogy a tényleges szám ennél több ezerrel magasabb lehet: „Ismétlem, az esetek száma ennél magasabb, ezek csak azok az esetek, amelyekről elegendő információnk van ahhoz, hogy máris vizsgálatokat kezdjünk.”

Kitért az orosz hadsereg által megszállt területeken uralkodó állapotokra is. „Az Orosz Föderáció által megszállt területek némelyikén azt halljuk, hogy olyan embereket céloznak, akik ukránbarát nézeteket vallanak. Gyakran eltűnnek. Néhányukat szabadon engedték, ami jó, de másokat azóta holtan találtak.”

A szexuálisan bántalmazottakról azt mondta, nehéz tőlük információt szerezni, mivel általában nem kívánnak beszélni az esetekről az ország olyan részein, amelyek nem biztonságosak számukra.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!