Putyin szerint a Nyugat orosz újságírókat akar meggyilkolni, és belülről pusztítaná el Oroszországot

2022. április 25. – 17:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vlagyimir Putyin elnök a vezető ügyészek előtt tartott beszédében azzal vádolta a nyugati országokat, hogy azok megpróbálják belülről elpusztítani Oroszországot. Az orosz elnök azzal is vádolta a Nyugatot, hogy orosz újságírók elleni támadásokat szít. Putyin azt követelte, hogy az ügyészek lépjenek fel a külföldi kémek által az ország megosztására és az orosz erők lejáratására irányuló tervekkel szemben, amelyeket szerinte külföldi médiaszervezeteken és a közösségi médián keresztül valósítanak meg.

„Átálltak a terrorra – újságíróink meggyilkolására készülnek” – állította Putyin. Az orosz elnök szerint az orosz kémelhárításnak (FSZB) sikerült megakadályoznia, hogy egy „terrorista csoport” merényletet hajtson végre Vlagyimir Szolovjov orosz televíziós újságíró ellen. Az ultraputyinistának tartott Szolovjev talkshow-ja az orosz háborús propaganda egyik legfőbb fóruma. Az ukrán hírszerzés (SZBU) a Telegramon tagadta azokat a vádakat, amelyek szerint Szolovjov meggyilkolására készültek volna. Putyin szerint a Nyugat rájött, hogy Ukrajna nem tudja háborúban legyőzni Oroszországot, ezért most belülről akarja elpusztítani Oroszországot. „Ez nem működik” – mondta az ügyészek előtt az orosz elnök. (via Frankfurter Allgemeine Zeitung).

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!