CDU-elnök: Putyin más országokat is meg fog támadni, ha győz Ukrajnában

2022. április 25. – 20:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ellenzéki német Kereszténydemokrata Unió, a CDU elnöke szerint más országokat is meg fog támadni Putyin, ha győz Ukrajnában. Friedrich Merz a Welt német hírtelevíziónak hétfőn azt mondta, hogy ha nem sikerül „leállítani Putyint”, akkor folytatja az agressziót, és „nem csak Ukrajna lesz veszélyben”, írja az MTI.

Merz sürgette azt is, hogy Németország támogassa nehézfegyverzettel Ukrajnát. A CDU elnöke emellett ellentmondásosnak nevezte a kormány irányvonalát. Kiemelte, hogy Olaf Scholz kancellár szerint Ukrajna támogatása nehézfegyverekkel előidézheti a harmadik világháborút, a védelmi minisztérium pedig azt állítja, hogy a hadseregnek (Bundeswehr) nincs már nélkülözhető felszerelése.

A szövetségi kormány az Ukrajna elleni orosz agresszió harmadik napján, február 26-án a válságövezetekbe irányuló fegyverexportot elutasító álláspontját megváltoztatva úgy döntött, hogy mégis küld fegyvereket az ukrán hadseregnek.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!