Az oroszok Szibériába deportálták volna a megszállt területekről elhurcoltakat, ezt állítja az ukrán védelmi minisztérium

2022. április 22. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország azt tervezte, hogy a megszállt területekről elhurcolt ukránokkal új nagyvárosokat építtet Szibériában – mondta Olekszij Danilov, az ukrán Biztonsági és Védelmi Tanács titkára az Ukrajinszka Pravdának adott interjújában.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter „Szibéria új városairól” címmel jelentetett meg egy cikket még 2021. szeptember 6-án – írja az Ukrinform. Akkor kevesen figyeltek fel rá, „de mi azért odafigyelünk az ilyesmire” – mondta az interjúban Danilov, aki szerint Sojgu terve szerint három, négy vagy öt, egyenként 300 ezer és egymillió fő közötti lakosú nagyváros építését végeztették volna el az ukránokkal.

„Sojgu azt írta a cikkében, hogy a FÁK-országok állampolgárai fogják ezeket felépíteni. Ha a FÁK-országokat megnézzük, akkor a mi nemzetünkön kívül ki másnak kellett volna ebben részt vennie? A többi országnak se kapacitása, se elégséges létszámú lakossága nincs ekkora projektek megvalósításához” – mondta Danilov.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!