Pentagon: Ukrajna további repülőgépeket kapott a szövetségeseitől

2022. április 20. – 00:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna szövetségesei további katonai repülőgépeket és repülőgép-alkatrészeket bocsátottak az ukrán hadsereg rendelkezésére, hogy ezekkel növeljék légierejük harcértékét, és hogy megjavítsák a megrongálódott gépeiket – közölte kedden az amerikai védelmi minisztérium. „További repülőgépeket és repülőgép-alkatrészeket kaptak, hogy több repülőgépet tudjanak a levegőbe juttatni” – mondta John Kirby, a Pentagon szóvivője egy keddi sajtótájékoztatón. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem biztosított repülőgépeket Ukrajnának.

Joe Biden amerikai elnök kedden videóhívást tartott nyugati vezetőkkel az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás fokozásáról. Ígéretet tettek arra, hogy még több fegyvert küldenek Ukrajnába, hogy megvédhessék magukat a keleten kiújult orosz offenzívával szemben. Kirby nem részletezte, hogy az ukránok mely nemzetektől milyen repülőgépeket vagy alkatrészeket kaptak. „Csak annyit mondanék, hogy további platformokat és alkatrészeket kaptak, hogy növelni tudják a légiflottájuk méretét. Azt hiszem, ezt ennyiben hagynám” – mondta a Pentagon szóvivője.

(BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!