Újabb fogolycsere: 76 hadifoglyot szolgáltatott vissza az orosz hadsereg az ukránoknak

2022. április 19. – 16:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Iryna Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes számolt be a fogolycseréről, aminek értelmében 60 ukrán katonát, köztük 10 tisztet, és 16 civilt adott át az orosz hadsereg az ukránoknak.

Verescsuk kiemelte, hogy ez már az ötödik fogolycsere volt a háború kitörése óta. Arról nem beszélt, hogy az ukrán hadsereg hány orosz állampolgárt engedett el a sajátjaiért cserébe.

Az ukrán miniszterelnök-helyettes korábban élesen bírálta a magyar kormány politikáját, egy Facebook-posztjában azt írta, hogy „a magyar kormány retorikája alig különbözik a nyíltan oroszbarát állásponttól”.

Nem ez az első hadifoglyokkal kapcsolatos hír a mai nap folyamán. Még reggel írtunk arról, nem valószínű, hogy belemenne az Egyesült Királyság az oroszok által hétfőn felajánlott fogolycsere-ajánlatba. Az orosz állami televízióban közzétettek egy felvételt két brit harcosról, akik azt kérik, engedjék át az ukránok Viktor Medvedcsuk Putyin-barát politikust és oligarchát, hogy őket is szabadon bocsáthassák.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!