Zelenszkij a dél-koreai parlamenthez beszélve kért újra katonai segítséget

2022. április 11. – 12:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfőn folytatta online parlamenti turnéját, és ezúttal a dél-koreai országgyűléshez szólt, hogy katonai támogatást szerezzen Ukrajnának az oroszokkal vívott háborúhoz.

Zelenszkij azt mondta, Mariupolban valószínűleg több tízezer embert öltek már meg az oroszok, de még mindig folytatják a támadásokat. Az ukrán elnök szerint a háborúban már 300 kórházat is elpusztítottak az oroszok.

Azt mondta, hogy Oroszország nem fog leállni, nemcsak Ukrajnát, hanem Európát is fenyegeti, és már több tízezer orosz katona gyűlt össze a következő offenzívára.

Zelenszkij úgy véli, hogy Ukrajna csak akkor éli túl a háborút, ha még több segítséget kap külföldről. Azt mondta, Dél-Korea is sok olyan fegyverrel rendelkezik, amivel nemcsak ukrán életeket menthetnek meg, de az oroszokat is megakadályozhatják abban, hogy másokra támadjanak.

Volodomir Zelenszkij ukrán elnök beszél a dél-koreai parlamenthez – Fotó: Csung Szung Dzsun/MTI/EPA
Volodomir Zelenszkij ukrán elnök beszél a dél-koreai parlamenthez – Fotó: Csung Szung Dzsun/MTI/EPA

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!