Újabb tömegsírokat találtak, 132 civil holttest Makarivban

2022. április 9. – 07:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kijevtől nyugatra fekvő Makariv településen 132 agyonlőtt civil lakos holttestére bukkantak, miután kivonultak a régióból az orosz csapatok – mondta pénteken egy tévéműsorban Vadim Tokar, a kisváros polgármestere. A holttestek zömét tömegsírokban találták, néhány viszont temetetlenül hevert az utcán.

Makarivnek a háború előtt 15 ezer lakosa volt, mára nagyjából ezren maradtak a településen. Tokar szerint az épületek 40 százalékát találat érte a harcok során, sok házat már nem lehet helyreállítani. Az oroszok lakóházak mellett kórházakat és óvodákat is leromboltak – mondta a polgármester.

(BBC)

FRISSÍTÉS: Helyszíni tudósítónk szerint a BBC híre félreértésre és félrefordításra épülhetett, valójában nem találtak új tömegsírt, a 132-es szám a településről és környékéről eltűnt lakók számára vonatkozott eredetileg.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!