Újabb tömegsírokat találtak, 132 civil holttest Makarivban

2022. április 9. – 07:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Kijevtől nyugatra fekvő Makariv településen 132 agyonlőtt civil lakos holttestére bukkantak, miután kivonultak a régióból az orosz csapatok – mondta pénteken egy tévéműsorban Vadim Tokar, a kisváros polgármestere. A holttestek zömét tömegsírokban találták, néhány viszont temetetlenül hevert az utcán.

Makarivnek a háború előtt 15 ezer lakosa volt, mára nagyjából ezren maradtak a településen. Tokar szerint az épületek 40 százalékát találat érte a harcok során, sok házat már nem lehet helyreállítani. Az oroszok lakóházak mellett kórházakat és óvodákat is leromboltak – mondta a polgármester.

(BBC)

FRISSÍTÉS: Helyszíni tudósítónk szerint a BBC híre félreértésre és félrefordításra épülhetett, valójában nem találtak új tömegsírt, a 132-es szám a településről és környékéről eltűnt lakók számára vonatkozott eredetileg.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!