Az ukrán elhárítás vezetője szerint Harkiv felé újból megpróbálnak előrenyomulni az orosz erők

2022. április 9. – 01:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az ukrán elhárítás vezetője, Kirilo Budanov vezérőrnagy szerint az orosz erők Kelet-Ukrajnában átcsoportosítanak, és azt tervezik, hogy a keleti határhoz közeli Harkiv ellen indítanak újabb rohamot. Arról beszélt a CNN-en Christiane Amanpour műsorában, hogy új orosz csapatok érkeznek majd Belgorod felől. Szerinte Harkivon túl a kelet-ukrajnai szakadár területekhez közeli, folyamatosan keményen támadott Mariupolt is megpróbálják majd bevenni, és csak ezek után próbálhatnak meg újból Kijev felé fordulni, aminek a közeléből elvonultak.

Budanov arra kérte Ukrajna szövetségeseit, hogy nyújtsanak „valóban komoly” katonai segítséget. Nehéztüzérségi, légvédelmi eszközökről, valamint vadászgépekről beszélt. Budanov szerint az orosz erők gyenge pontjai megmutatkoztak Ukrajnában, szerinte a kijevi régióban vereséget szenvedtek, és a logisztikával is komoly gondjaik voltak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!