Lövöldözés Tel-Aviv központjában, többen meghaltak

2022. április 7. – 23:13

Másolás

Vágólapra másolva

Két ember meghalt és többen megsebesültek, amikor egy fegyveres csütörtök este 9 óra után tüzet nyitott egy bárban Tel-Aviv központjában – írja a Times of Israel.

Az elkövető egy Ilka nevű, népszerű bár teraszánál kezdett lövöldözni pisztolyával, a vendégek az asztalok alá bújva kerestek menedéket.

Fotó: Jack Guez / AFP
Fotó: Jack Guez / AFP

A környékre rengeteg mentőautó érkezett, a rendőrség és a hadsereg kommandós egységei jelentős erőkkel, házról házra járva vették üldözőbe a támadót, aki fekete pólót, fekete nadrágot viselt, és egy kék hátizsák volt nála. A hatóságok úgy vélik, hogy a támadást feltehetően egy ciszjordániai palesztin követhette el. A rendőrség ezt a fotót adta ki a feltételezett elkövetőről:

Fotó: Israel Police
Fotó: Israel Police

A lakókat felszólították, hogy maradjanak otthon és zárják be az ajtókat. A rendőrség és a különleges egységek több száz fővel vesznek részt a hajtóvadászatban. A kutatást éjfél körül kiterjesztették, a biztonsági erők 100 útzárat állítanak fel Tel-Aviv környékén.

Tíz embert lőtt sebekkel szállítottak a közeli Ichilov kórházba, közülük ketten meghaltak. Mindketten huszonévesek voltak. A kórház szerint négy másik sérült kritikus állapotban van, ketten súlyosan, ketten pedig könnyebben sérültek meg. A kórház főigazgatója megerősítette, hogy az orvosok a támadás súlyosan sérült áldozatainak életéért küzdenek. További négy embert enyhe sérülésekkel vittek egy másik kórházba.

Fotó: Jack Guez / AFP
Fotó: Jack Guez / AFP

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével. „Bárhol is van a terrorista – el fogjuk kapni. És bárki, aki közvetlenül vagy közvetve segített neki, meg fogja fizetni az árát” – mondta a megbeszélés után Bennett.

A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet, de nem vállalta magára az elkövetést.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!