Kreml-szóvivő: Csapataink komoly veszteségeket szenvedtek, ez egy tragédia

2022. április 7. – 20:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Peszkov Kreml-szóvivő interjút adott a brit Sky Newsnak, és ebben többek között elismerte azt, hogy az orosz erők komoly veszteségeket szenvedtek az ukrán hadszíntéren, és tragédiának nevezte az eseményeket.

Ez némileg szembemegy az eddigi hivatalos orosz narratívával, amely a független becslésekkel szemben rendre jelentősen kevesebb áldozatról számolt be, és a háború helyett is inkább a „különleges katonai manőverek” kifejezést használta az Ukrajnában történtekre.

Peszkov több más dolgot is érintett az interjúban, például meg van győződve arról, hogy a régóta ostromlott Mariupolt „fel fogják szabadítani a nacionalista erők hatalma alól”. Azt is mondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a nemzetközi bíróság elé áll majd, hiszen Oroszország nem ismeri el annak fennhatóságát.

Emellett megvádolta Ukrajnát azzal, hogy a saját állampolgárait használja védőpajzsnak, a napokban napvilágot látott bucsai felvételekről pedig azt mondta, mind hamisak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!