Nyolc órán át hallgatták meg Ivanka Trumpot a Capitolium ostromával kapcsolatban

2022. április 6. – 11:19

Másolás

Vágólapra másolva

Meghallgatták Ivanka Trumpot, a Fehér Ház volt tanácsadóját a washingtoni Capitolium tavaly január 6-i ostromával kapcsolatban, írja a BBC.

A 40 éves Ivanka Trumpot tanúként hallgatta meg a Capitolium ostromát vizsgáló kongresszusi bizottság, és arról kérdezték, hogy az ő tudomása szerint mit csinált apja, Donald Trump volt amerikai elnök az ostrom idején. Ivanka Trump az egyik olyan tanácsadó volt, aki arról próbálta meggyőzni az elnököt, hogy ítélje el az erőszakot.

Bennie Thompson kongresszusi képviselő a nyolc órán át tartó meghallgatás után azt mondta, hogy Ivanka Trump nem túl bőven ugyan, de válaszolt a kérdésekre, és egyszer sem élt a hallgatáshoz való jogával.

2021. január 6-án 7 óra 37 percen át Donald Trump egyetlen hívást sem bonyolított le, ez derül ki a telefonnaplójából, amit a Washington Post szerzett meg. Délelőtt 11:17-től este 18:54-ig nem beszélt senkivel. Ebben az időszakban érte a Capitoliumot az az erőszakos támadás, amit a volt elnök hívei indítottak, és amiben öt ember, köztük egy rendőr halt meg.

Az amerikai törvényhozás épületét Trump elkeseredett hívei ostromolták meg, amikor a szenátus éppen a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Trump amennyire csak lehetett, igyekezett kétségbe vonni a választás eredményét.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!