Szellemesen reagált Macron, miután ellenfele nagygyűlésén legyilkosozták

2022. március 29. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban április tizedikén tartják az elnökválasztás első fordulóját, a jelenlegi elnök, Emmanuel Macron egyik kihívója, Eric Zemmour nagygyűlést tartott még vasárnap Párizsban, amin volt egy kisebb incidens. A tömeg ugyanis azt kezdte el skandálni, hogy Macron gyilkos, amikor Zemmour két a társadalmat megrázó, antiszemita hátterű gyilkosságról beszélt.

A szélsőjobbhoz sorolható Zemmour nem csillapította le a tömeget, majd azt állította, hogy nem is hallotta a kórust. Később úgy nyilatkozott, hogy ő maga sem támogatja az ilyesfajta véleménynyilvánítást. A szintén elnökjelölt Valérie Pecresse azonnal elítélte a történteket, és veszélyesnek gondolja, ha egy ellenfelet gyilkosnak neveznek.

Macron is megszólalt az ügyben, szavait a BBC idézte. „Két elmélet létezik: az egyik, ez egy méltatlan cselekedet volt. A másik, az egészségügyi reformomnak a része volt, hogy olcsón hozzá lehet jutni hallókészülékekhez, mert a társadalombiztosítás szinte teljes egészében fedezi. A nagyothalló jelölt is beszerezhet egy ilyet” – vágott vissza szellemesen.

A jelenlegi felmérések szerint Macron a szavazatok 30 százalékára számíthat, Marine Le Pen 20-ra, Zemmour 11-re. Az április 24-i második fordulóba két jelölt juthat csak be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!