Szellemesen reagált Macron, miután ellenfele nagygyűlésén legyilkosozták

2022. március 29. – 18:29

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban április tizedikén tartják az elnökválasztás első fordulóját, a jelenlegi elnök, Emmanuel Macron egyik kihívója, Eric Zemmour nagygyűlést tartott még vasárnap Párizsban, amin volt egy kisebb incidens. A tömeg ugyanis azt kezdte el skandálni, hogy Macron gyilkos, amikor Zemmour két a társadalmat megrázó, antiszemita hátterű gyilkosságról beszélt.

A szélsőjobbhoz sorolható Zemmour nem csillapította le a tömeget, majd azt állította, hogy nem is hallotta a kórust. Később úgy nyilatkozott, hogy ő maga sem támogatja az ilyesfajta véleménynyilvánítást. A szintén elnökjelölt Valérie Pecresse azonnal elítélte a történteket, és veszélyesnek gondolja, ha egy ellenfelet gyilkosnak neveznek.

Macron is megszólalt az ügyben, szavait a BBC idézte. „Két elmélet létezik: az egyik, ez egy méltatlan cselekedet volt. A másik, az egészségügyi reformomnak a része volt, hogy olcsón hozzá lehet jutni hallókészülékekhez, mert a társadalombiztosítás szinte teljes egészében fedezi. A nagyothalló jelölt is beszerezhet egy ilyet” – vágott vissza szellemesen.

A jelenlegi felmérések szerint Macron a szavazatok 30 százalékára számíthat, Marine Le Pen 20-ra, Zemmour 11-re. Az április 24-i második fordulóba két jelölt juthat csak be.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!