Kórházba került Jair Bolsonaro brazil elnök

2022. március 29. – 09:26

Másolás

Vágólapra másolva

Bélelzáródás gyanújával ismét kórházba szállították a brazil elnököt – közölte kedden Jair Bolsonaro fia, Flavio a Twitteren, írja az MTI. Az államfőt a főváros, Brasília egyik katonai kórházában kezelik. A 67 éves elnök hétfőn lett rosszul, és nem jelent meg az őt támogató Brazil Republikánus Párt (PRB) esti rendezvényén. Marcos Pereira pártelnök újságíróknak azt mondta, bízik az államfő gyors felépülésében.

A G1 brazil hírportál Bolsonaro feleségére, Michelle-re hivatkozva arról tájékoztatott, hogy az elnök jól van, ám az éjszakát várhatóan a kórházban tölti.

Bolsonaro ellen a 2018-as elnökválasztási kampány idején késeléses merényletet követtek el, melybe kis híján belehalt. Azóta többször is volt kórházban, egyebek között bélelzáródás miatt is. 2018 vége óta pedig már négy hasi műtéten esett át.

A jobboldali politikus ismét indulni kíván a 2022 októberében tartandó elnökválasztáson.

Frissítés: Kivizsgálás után kiengedték a kórházból a brazil elnököt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!