Merénylet egy buszpályaudvarnál Izraelben, az Iszlám Állam „beszivárgott kommandósai” a tettesek

2022. március 28. – 08:24

Másolás

Vágólapra másolva

Az Iszlám Állam nemzetközi terrorhálózat vállalta magára azt a merényletet, amelyet vasárnap este követtek el az észak-izraeli Hadera városban. A merényletben két ember meghalt, hét megsebesült, a támadókat agyonlőtték, írja az MTI.

A dzsihadista szervezet a Telegram közösségi oldalon adta hírül, hogy a „beszivárgott kommandó” két tagja hozzá tartozott. A két merénylő a Tel-Avivtól mintegy 50 kilométerre fekvő Hadera városközpontjában, a központi buszpályaudvarnál automata fegyverekből nyitott tüzet az ott tartózkodó rendőrökre és civilekre. A közelben lévő határőr katonák meghallották a lövéseket, a helyszínre siettek, és agyonlőtték a támadókat. Az izraeli rádió szerint a merénylők izraeli állampolgárok voltak, de arabok.

Fotó: Gil Cohen-magen / AFP
Fotó: Gil Cohen-magen / AFP

A támadás idején több arab ország külügyminisztere mellett Antony Blinken amerikai külügyminiszter is Izraelben tartózkodott. Blinken a Twitter közösségi oldalon elítélte és értelmetlennek nevezte a merényletet, és a halálos áldozatok családjának kinyilvánította részvétét. A sebesültek közül ketten súlyos állapotban vannak.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!