Nem találtak robbanóanyagra utaló nyomot a Kínában lezuhant repülőgép roncsainál

2022. március 26. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Nem találtak robbanóanyagokra utaló nyomot a Kínában, 132 emberrel a fedélzetén lezuhant járat roncsai között – közölte a kínai hatóságok alapján a Bloomberg.

A 41 befejeződött laboratóriumi teszt nem mutatott ki jelentősebb szervetlen vagy szerves robbanóanyagot – mondta Cseng Hszi, a tűzoltóság szóvivője szombaton, a Vucsouban tartott tájékoztatón. Zu Tao, a Kínai Polgári Légiközlekedési Igazgatóság tisztviselője hozzátette, hogy a nyomozók egy jeladót is találtak.

A tisztviselők elmondása szerint mintegy 24000 roncsdarabot sikerült felkutatni, és 120 ember maradványait azonosították. A keresés a fő becsapódási helytől 300 méteres sugarú területre összpontosul, bár a szárnyvég egy részét 12 kilométerrel távolabb találták meg. A mentőszolgálat munkatársai a sajtótájékoztatón beszámoltak arról, milyen nehéz a baleset helyszínének átvizsgálása, és képeket mutattak a sárban csúszkáló emberekről.

Március 21-én lezuhant a China Eastern Airlines egyik Boeing 737-800-as utasszállító gépe, a gépen 132-en voltak, 123 utas és a 9 fős személyzet. Közel 1000 tűzoltót és 100 polgárőrt irányítottak a helyszínre. A baleset a dél-kínai Kuanghszi tartományban történt, a repülő a Kunmingból Kantonba tartó MU5735-ös járat volt.

Másnap megírtuk, hogy a helyszínen dolgozó mentőcsapatok nem találtak túlélőket, a baleset áldozatainak számát ugyanakkor még nem közölték hivatalosan, a mentési munkálatok folyamatban vannak. A BBC friss, szerdai cikkében azt írja, a kínai állami média beszámolói szerint a mentőcsapatok emberi maradványokat találtak a hegyekben lezuhant gép környékén.

A vizsgálatot végzők még mindig nem tudják, miért zuhant le a gép nagy sebességgel, szinte teljesen függőlegesen.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!