Érdekel az újságírás? Gyere a Transtelexhez gyakornoknak, és dolgozz velünk!

2024. október 3. – 16:02

Érdekel az újságírás? Gyere a Transtelexhez gyakornoknak, és dolgozz velünk!
Fotó: Márkos Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Napi szinten olvasol újságot, és bár nem könnyű, azért igyekszel követni, ki Románia aktuális miniszterelnöke? Ha nem áll messze tőled a szövegírás, és szívesen kipróbálnád magad az online sajtó világában, jelentkezz hozzánk gyakornoknak!

Gyakornoki programunk novemberben indul, és másfél hónapig tart, ezalatt elméleti és gyakorlati képzésben is lesz részed, ugyanakkor megnézheted, hogyan telnek egy szerkesztőség mindennapjai, hogyan születnek a hírek, riportok és interjúk a Transtelexre.

A jelentkezők közül két embert választunk ki, velük több mentor foglalkozik majd a program ideje alatt. A gyakornoki program a Transtelex kolozsvári szerkesztőségében zajlik, és körülbelül heti két-három nap elfoglaltságot jelent. Az alapvető újságírói feladatok, hírszerkesztés, interjúkészítés mellett terepmunkára (tudósításra, riportra) is lesz lehetőségetek. A képzés ideje alatt gyakornoki fizetést biztosítunk, és ha jól megy a közös munka, a végén akár állást is ajánlunk.

Ha sok minden érdekel, és a válaszokra általában mindig vannak még kérdéseid, ha szeretsz pörögni és bírod a terhelést, akkor itt a helyed!

Amit várunk:

  • közéleti tájékozottságot és érdeklődést más területek iránt is (társadalmi kérdések, gazdaság, zöld témák, tudomány, kultúra);
  • rugalmasságot és pontosságot;
  • legalább középszintű román és angol nyelvtudást;
  • kiváló helyesírást;
  • szövegszerkesztő program ismeretét;
  • közösségi média felületek legalább felhasználói szintű ismeretét.

Előnyt jelent:

  • ha van bármilyen minimális szakmai tapasztalatod, például írtál már iskolai újságba, vagy vendégszerzőként különböző lapokba;
  • ha alapszinten tudsz fotózni, képszerkesztő programot használni;
  • ha van B kategóriás jogosítványod.

Ha magadra ismertél, küldd el jelentkezésed 2024. október 17-ig az [email protected] mailcímre! Küldd el részletes önéletrajzod, a kedvenc munkáidat, ha voltak ilyenek, és ha gondolod, a közösségi médiás profiljaid is – és gyere a Transtelexhez!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!