Megjelent az Észkombájn könyv

2022. október 30. – 18:39

Megjelent az Észkombájn könyv
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Éltek még mamutok, amikor már álltak az egyiptomi piramisok? A balkezesek tényleg korábban halnak? Hogyan kerül a szalon a szaloncukorba?

Egyebek közt ilyen kérdésekre ad választ az első Észkombájn könyv, amely már meg is érkezett a nyomdából, és elérhető a Telexshopban.

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

A Telex azonos nevű rovatának szerzői több ezer ismeretterjesztő cikkel és három hasonló könyvvel a hátuk mögött gyűjtötték össze a rovat legjavát. A kötet száz cikke közül tíz kizárólag a könyv kedvéért született, harminc jelentősen bővítve került be, minden második témához pedig a Telex grafikusai rajzoltak illusztrációkat – így a gyűjteményben azok is találnak érdekességeket, akik már olvasták az interneten egyik-másik cikket.

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Tanulságos és bizarr történetek a magyar és a nemzetközi történelemből, tudományos furcsaságok az emberről és az állatvilágból, popkulturális és hadtörténeti csemegék a megszokott magas színvonalon.

Az Egri János előszavával, Stöckert Gábor szerkesztésében készült, közel háromszáz oldalas könyv kedvezményes áron csomagban is megvásárolható két tárcakönyvünkkel együtt.

Facebook, hírlevél

Jó hír az Észkombájn rovatunk kedvelőinek, hogy néhány héttel ezelőtt elindult az Észkombájn dedikált Facebook-oldala is, ha valaki a weben, vagy az appban épp lemaradt volna a napi cikkről, itt bepótolhatja, plusz lesznek még csak ide felkerülő extra tartalmak is.

És van már külön Észkombájn hírlevelünk is, amelyre a többi hírlevelünkkel együtt itt lehet feliratkozni. (Aki már rendelkezik Telexes fiókkal, ott is beállíthatja, a feliratkozás pedig elérhető a menüből is.) A Heti Észkombájn hírlevél végképp garantálni tudja, hogy egyetlen cikkről se maradjon le: itt egy csomagban megkaphatja bárki a heti adagját, ha nem a napi rohanásban, hanem egy ültő helyében olvasná el inkább.

Ez a cikk egy promóció.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink