Letette hivatali esküjét Székelyudvarhely megválasztott polgármestere

2024. október 21. – 17:07

Letette hivatali esküjét Székelyudvarhely megválasztott polgármestere
Szakács-Paál István leteszi az esküt – Forrás: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn letette hivatali esküjét Szakács-Paál István megválasztott RMDSZ-es polgármester és tizenöt mandátumérvényesítéssel rendelkező helyi képviselő a székelyudvarhelyi önkormányzat hétfői alakulóülésén. Ezzel hétfőtől hivatalosan is Szakács-Paál István Székelyudvarhely polgármestere.

A mandátummal rendelkező helyi képviselők ABC-sorrendben: Arros Orsolya Blanka, Bálint Attila, Bálint Csongor Attila, Berde Zoltán, Dávid Endre, Derzsi László, Hajdó Csaba István, Ilyés Szabolcs György, Kakassy Norbert, László Zsolt, Pál Boglárka, Simon Károly, Simon Mária Tímea, Tornai Szilárd és Tubák Nimród.

A székelyudvarhelyi városi tanács 19 fős lehet, de négy megválasztott képviselő mandátumát „a törvényes határidőn belül benyújtott lemondási nyilatkozatokat figyelembe véve” a bíróság érvénytelenítette. A négy képviselő a következő: Szakács-Paál István, Geréb László, Gálfi Árpád, Bíró Jolán.

Az alakulóülés élő közvetítését is beszúrom:

Szakács-Paál István ünnepi beszédében kijelentette, hogy tisztában van a rá nehezedő elvárásokkal, azzal, hogy nagyon sok lesz a munka, de optimista a jövőre nézve. A polgármester szerint ha az ember „nemcsak a száraz statisztikákat nézi, hanem a saját szemének is hisz” Székelyudvarhely olyan város, ahol van jövő, mert mint fogalmazott, a város jövője „az emberi minőségen múlik”, és azon a környezeten fog dolgozni, amely ezt elősegíti.

Elmondása szerint elkötelezettséggel, nyitottsággal, közösségi összefogással és innovatív szemlélettel fogja végezni a rá bízott feladatot. „Úgy gondolom, hogy ezek az értékek alapvetők lesznek a következő években, hogy közösen sikerre tudjuk vinni Székelyudvarhelyt” – mondta.

Emlékeztetett, hogy két éve lépett be a politika világába, és azt reméli, hogy kívülről is látszik,

„számomra a politika nem egy öncélú tevékenység, hanem egy eszköz, amellyel jobbá tehetjük Székelyudvarhely lakóinak az életét”.

Ígértetett tett az önkormányzati képviselőknek, hogy számíthatnak rá, és hozzáteszi, hogy ő is számít rájuk. Kijelentette, bízik abban, hogy a többi állami intézmény is partner lesz a közös út során, kiemeli Bíró Barna Botond megválasztott tanácselnököt, Ladányi László Zsolt képviselőt és Antal Lóránt szenátort. A vallási és kulturális életből érkező vezetőket, vállalkozókat és civil szféra képviselőit megszólítva kijelentette, továbbra is szükség van a munkájukra. „Mi eszközök vagyunk arra, hogy az önök ötletei is megvalósuljanak” – folytatta beszédét.

Elmondása szerint az új ötletekre nyitottan, mindenkit bevonva tervezi a munkáját, mert „mindenki hozzá tud tenni Székelyudvarhely fejlődéséhez”. Elmondása szerint továbbra is ugyanaz az elérhető ember lesz, aki eddig is volt, és a városháza ajtaja mindig nyitva áll az emberek előtt.

„Minden hibámmal együtt, de minden energiámmal önökért, a városért fogok dolgozni a következő négy évben” – zárta beszédét.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!