Erdélyi megyékbe is jut az újonnan vásárolt elektromos vonatokból

2024. október 17. – 16:33

Másolás

Vágólapra másolva

58 elektromos vonatot szerez be Románia egy 3,3 milliárd lejes, európai uniós alapokból finanszírozott beruházás keretében, amelyet a szerdai kormányülésen hagytak jóvá.

Az új szerelvények 13 megyeközpontot kötnek majd össze, ezek a következőek: Brassó, Craiova, Brăila, Galac, Bákó, Focşani, Arad, Déva, Gyulafehérvár, Kolozsvár és Nagyvárad.

A Monitorul de Cluj szerint a beruházást két kormányhatározat rögzíti, az egyikben 34, egyenként 160 férőhelyes szerelvény beszerzéséről van szó, amelyek a Segesvár-Brassó, Craiova – Caracal – Roșiori de Vede, Craiova – Drobeta-Turnu Severin, Bákó-Focşani és Buzău – Brăila – Galați útvonalon közlekednek majd, a másik pedig 24, egyenként 200 férőhelyes elektromos vonatról szól, amelyek az Arad-Déva-Piski, Gyulafehérvár-Kolozsvár, Nagyvárad-Bánffyhunyad távokat szolgálnák ki.

A beruházás első szakaszának megvalósítása 41, a második szakaszé 38 hónapot vesz igénybe.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!