Gabriela Szabó másodfokon pert nyert, visszakerül a Bukaresti CSM élére

2024. október 11. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Visszahelyezik a Bukaresti CSM élére Gabriela Szabó besztercei születésű, egykori olimpiai- és világbajnok atlétát, miután a bukaresti fellebbviteli bíróság felülbírálta az alapfokú ítéletet és neki adott igazat a főpolgármesteri hivatallal szemben, írta az Adevărul.

Gabriela Szabót 2022-ben váltották le a sportklub éléről, súlyos pénzügyi szabálytalanságokra hivatkozva. Szabó bíróságon támadta meg a döntést, és a pert először elvesztette. Nicușor Dan főpolgármester akkor arról posztolt a Facebook-oldalán, hogy Szabó munkaszerződését a fegyelmi bizottság vizsgálatának eredménye alapján bontották fel, amely szerint a Bukaresti CSM 2018-ban, Szabo vezetése alatt több mint egymillió lej prémiumot osztott szét arra jogosulatlan embereknek, többek közt magának az igazgatónak.

Gabriela Szabó szerint Nicușor Dan valótlanságot állított, és a bíróság ítélete megerősíti, hogy az ellene felhozott vádak alaptalanok és bizonyos érdekek miatt születtek.

A bukaresti fellebbviteli bíróság határozata szerint a főpolgármesteri hivatalnak kártérítésként visszamenőleg ki kell fizetnie Gabriela Szabó bérét a leváltásától számított időszakra és 15 ezer lejt perköltséget is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!