Aláírták a sepsiszentgyörgyi műjégpálya finanszírozási szerződését

2024. október 1. – 10:58

Másolás

Vágólapra másolva

2100 férőhelyes, 12 ezer négyzetméter alapterületű műjégpálya építését tervezik Sepsiszentgyörgyön, a finanszírozási szerződést hétfőn írták alá a megyeközpont és a kormány képviselői Bukarestben.

A létesítmény a szerződés szerint 245 millió lejből épül meg 40 hónap alatt, orvosi és sportmódszertani központtal szerelik fel, és a legmodernebb szabványoknak megfelelő országos és nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lesz, írta az Agerpres.

„Az RMDSZ kormányzásának eredményeként egy nemzetközi tornák befogadására is alkalmas, orvosi központtal rendelkező jégcsarnokunk lesz, amely korcsolyázási, sportolási lehetőséget biztosít a sepsiszentgyörgyieknek, ugyanakkor a Háromszéki Ágyúsok is új otthonnal gazdagodnak a kézdivásárhelyi mellett” – írta hétfőn Facebook-oldalán Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester.

A sepsiszentgyörgyi mellett egy konstancai és egy piteşti-i stadion finanszírozási szerződését is aláírták hétfőn. „Ezek a beruházások az általam vezetett kormánynak a sportinfrastruktúra és a tömegsport fejlesztése melletti elkötelezettségét mutatják. Ezekre a létesítményekre alapozva lehet majd ismét kiemelkedő sportteljesítményt elérni Romániában” – mondta Marcel Ciolacu miniszterelnök.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!