Csép Éva Andrea vezeti az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltjeinek listáját

2024. szeptember 27. – 10:44

Csép Éva Andrea vezeti az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltjeinek listáját
A Területi Képviselők Tanácsának gyűlése a Kultúrpalotában – Fotó: RMDSZ Maros megye Facebook oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Csép Éva Andrea vezeti az RMDSZ Maros megyei képviselőjelöltjeinek listáját, a szenátori rangsorban pedig Novák Levente kapta az első helyet. A Maros megyei Területi Képviselők Tanácsa csütörtökön a Kultúrpalotában szervezett ülésén véglegesített a parlamenti választásokon induló jelöltjei rangsorát. A Székelyhon tudósítása szerint zárt ajtók mögött döntöttek a képviselőjelölti- és szenátorjelölti listákról.

Az RMDSZ tájékoztatása szerint összesen tízen nyújtottak be dossziét a parlamenti listákon való induláshoz. Szenátori mandátumra a két, jelenleg is tisztségben levő szenátor — Császár Károly és Novák Levente — jelentkezett. Képviselői mandátumra pedig nyolcan pályáztak: Csép Éva Andrea és Kolcsár Anquetil Károly jelenlegi képviselők mellett Barabási Antal Szabolcs, Birtalan István, Fodor Sándor József, Kovács Mihály Levente, Labancz Dávid és Vass Levente. A szavazást megelőzően Kovács Mihály Levente visszalépett, így összesen hét jelölt versengett a bukaresti képviseletet jelentő helyekért.

A tájékoztatás szerint mivel a szavazás első körében a képviselői lista első helyén szavazat-egyenlőség alakult ki, a listavezető személyére vonatkozó szavazást megismételték.

A szavazatok összesítése után a képviselőjelölti lista a következőképpen alakul:

  1. Csép Éva Andrea,
  2. Vass Levente,
  3. Kolcsár Anquetil Károly
  4. Barabási Antal Szabolcs
  5. Fodor Sándor József
  6. Birtalan István
  7. Labancz Dávid

A szenátorjelölti listát Novák Levente vezeti, majd Császár Károly következik után.

2020-ban az RMDSZ két szenátori és három képviselői mandátumot szerzett Maros megyében. Csép Éva Andrea és Kolcsár Károly mellett Kulcsár Terza József jutott képviselői mandátumhoz Maros megyéből. Vass Levente négy éve ugyan lemaradt a képviselői tisztségről, de most visszakerülhet a törvényhozásba.

Az RMDSZ Alapszabályzata értelmében a képviselő- és szenátorjelölteket a TKT rangsorolja, a Szövetségi Állandó Tanács pedig jóváhagyja vagy kétharmados többséggel módosíthatja azt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!