Ilie Bolojan szenátor lenne

2024. szeptember 20. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács júniusban újraválasztott elnöke vezeti a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Bihar megyei szenátor-jelöltjeinek a listáját – írja a Bihoreanul.

A lap tudósítása szerint a PNL megyei szervezete csütörtök este döntött arról, hogy kit indít a december elsejei parlamenti választásokon. A szenátorjelölti lista biztos befutó helyének tekintet első pozíciót Ilie Bolojan kapta, míg a képviselőjelölti lista biztosnak tekintett helyeit Arina Moș jelenlegi szenátor, Dumitru Țiplea korábbi prefektus és a vidéki beruházások finanszírozási ügynökségnek Bihar megyei kirendeltségét vezető Cristian Buzlea kapták. A teljes listát a párt a napokban közli.

Bolojan jelölése azt is jelenti, hogy a megyei tanács jelenlegi (és egyben a következő négy évre is megválasztott) elnöke szinte biztosa Bukarestbe fog távozni. A Bihoreanul úgy tudja, hogy PNL máris keresi, hogy ki veheti át a megye vezetését. Azt írják, a választások megszervezéséig Mircea Mălan jelenlegi alelnöke láthatja el a megye ideiglenes irányítását.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!