5,2-es erősségű földrengés volt Sepsiszentgyörgytől 58 kilométerre

2024. szeptember 16. – 18:13

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő délután 17 óra 40 perckor a Richter-skála szerinti 5,2 erősségű földrengés volt Buzău megyében, Vrancea szeizmikus térségben – jelentette az országos földfizikai intézet (INCDFP).

A szeizmikus mozgás 140 kilométeres mélységben következett be, epicentruma 57 kilométerre volt Buzăutól, 61 kilométerre Brassótól, 58 kilométerre Sepsiszentgyörgytől.

Információink szerint Sepsiszentgyörgyön is kivehető volt a földmozgás, de a Székelyudvarhelyen dolgozó kollégánk szerint ott nem érzékeltek semmit. A sajtóbeszámolók szerint a mozgás Bukarestben, de még a Moldovai Köztársaságban, Bulgáriában és Ukrajnában is érezni lehetett.

Károkról egyelőre nem érkezett információ. A mostani az idei legerősebb földrengés Romániában. Ezt megelőzően a Richter-skála szerinti 4,7-es erősségű földmozgás rázta meg a Bánságot augusztus 11-én. Vrancea megyében nem sokkal korábban, augusztus 6-án 4,1-es , míg augusztus 1-jén 4,4-es erősségű földrengést mérték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!