Több mint 600 köbméter hordalékot takarítottak el az úttestről

2024. szeptember 14. – 17:23

Több mint 600 köbméter hordalékot takarítottak el az úttestről
Hordalék a 7-es országúton, a Vâlcea megyei Brezoinál – Fotó: DRDP Craiova / Facebook

Másolás

Vágólapra másolva

A Râmnicu Vâlcea és Nagyszeben közötti 7-es országúton, a Vâlcea megyei Brezoi térségében péntek este leállt a forgalom az esőzések miatt az úttestet beborító hordalék miatt. Az útügyi hatóság szerint a víz több mint 600 köbméternyi iszapot hordott az aszfaltra, a forgalom a News.ro szerint csak szombat reggel indult újra ezen a szakaszon.

Hargita megyében nyolc településen 39 transzformátorállomást rongált meg a felhőszakadás, áramkieséseket okozva, írta az Agerpres a Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szombati közleménye alapján. A tájékoztatás szerint az érintett települések Korond, Békás, Pálpataka, Fenyőkút, Székelyvarság, Sikaszó, Gyergyólibántelep és Vadasmező.

Hargita megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben kiadós esőzésekre. Az előrejelzés szerint 20-45 liter csapadék, sőt, helyenként akár 50 liter csapadék is eshet négyzetméterenként.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!