Négyre emelkedett az árvíz áldozatainak száma Galac megyében

2024. szeptember 14. – 09:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyolc romániai megye 19 településén okozott károkat az elmúlt 24 órában az eső és a szél, jelentette szombat reggel az Országos Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (IGSU). Galac megyében négy ember meghalt.

Argeş, Bákó, Buzău, Galac, Hunyad, Neamţ, Vâlcea és Vrancea megyében volt szükség a hatóságok közbelépésére a házakat, udvarokat, pincéket, utcákat, közintézmények épületét elöntő víz, a kidőlt fák és egy úttestre zuhant oszlop miatt. A viharban nyolc járműben is kár keletkezett.

A legsúlyosabb helyzet Galac megyében alakult ki, ahol Pechea és Griviţa településeken az árvíz miatt 40 lakost evakuáltak. Pecheán és Drăguşeni-ben két embert holtan találtak. Az IGSU később közölte, hogy Costache Negri és Corod településeken is holtan találtak egy-egy lakost.

Szombat reggel további néhány száz ember várja, hogy kimentsék őket a házaikból, amelyeket elárasztott a víz. A News.ro szerint Marcel Ciolacu miniszterelnök is a helyszínre látogat a nap folyamán.

Galac megyében szombat este nyolc óráig légköri instabilitásra és esőre vonatkozó elsőfokú riasztás van érvényben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!