Lasconi szerint az RMDSZ-el kiegészülő jobboldali koalíció lenne ideális Romániának

2024. szeptember 10. – 14:24

Másolás

Vágólapra másolva

A választások után az lenne az ideális, ha egy jobboldali koalíció jönne létre, amelyben az RMDSZ is részt venne, mondta hétfőn az Antena 3-nak adott interjúban Elena Lasconi, a Mentsétek Meg Romániát Szövetség (USR) elnöke és államfőjelöltje.

„Nem látom, hogy hogyan másként állíthatnánk meg az ország jelenlegi hanyatlását. Jövőre nem 2025 lesz, hanem 2008, nagyon nehéz lesz gazdasági szempontból, csak ezt senki nem mondja, mert választási év van” – fogalmazott Lasconi, aki egyébként a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökével, Nicolae Ciucăval tervezett és meghiúsult találkozó apropóján beszélt a jobboldali koalícióról.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke és elnökjelöltje augusztusban az államfőválasztás második fordulójának lehetséges meglepetéseként beszélt Elena Lasconiról. Mint akkor mondta, úgy látja, Marcel Ciolacu jelenlegi szociáldemokrata miniszterelnök biztosan bejut a második fordulóba, de erre esélye van az USR elnökének is, Lasconinak ugyanis rendelkezésére áll az ehhez szükséges humánerőforrás, belső forrás.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!