Szabadnapokat javasol a képességfelmérő és az érettségi vizsgái között a minisztérium

2024. augusztus 28. – 17:04

Másolás

Vágólapra másolva

Közvitára bocsátotta a tanügyminisztérium a 2025-ös képességvizsga és érettségi menetrendjét, a legújabb javaslat szerint a nyolcadikosok minden vizsganap után kapnának egy pihenőnapot, az érettségizők pedig az első két vizsganap után szintén, a magyar vizsga előtt pedig egy egész szabad hétvége lenne, írja az Edupedu.

Florian Lixandru államtitkár a két országos vizsga menetrendjéről szerdán szervezett online vitán mutatta be az új javaslatot, amely szerint a nyolcadikosok képességvizsgáját úgy szerveznék meg, hogy 2025. június 23-án, hétfőn lenne a román, 25-én a matematika, 27-én pedig az anyanyelv vizsga, az érettségit pedig a hivatalos szabadnapnak minősülő ortodox pünkösdhétfő miatt kedden kezdenék, így június 10-én vizsgáznának románból, 11-én matematikából vagy történelemből, 13-án, pénteken a profilnak megfelelő tantárgyból, 16-án, hétfőn pedig anyanyelvből a végzős diákok.

Mint írtuk, a minisztérium korábban azzal indokolta mindkét országos felmérő júniusi megszervezését, hogy ezzel el lehetne kerülni a júliusi kánikulát. A terv szerint a tizenkettedikesek kompetenciavizsgáit (románból, anyanyelvből, idegen nyelvből, illetve digitális ismeretekből) még télen megtartanák (január 27. és február 5. között).

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!