Hiába következik mindjárt szeptember, nyárias időjárásra lehet számítani akkor is

2024. augusztus 23. – 14:29

Másolás

Vágólapra másolva

Ugyan még úgy érezzük, hogy javában tart a nyár, de a meteorológusok már szeptemberre, és az ősz beköszöntére készítettek előrejelzést, és úgy tűnik, hogy egyelőre nem kell eltenni a nyári szandált.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken tette közzé a következő négy hétre vonatkozó előrejelzését. Eszerint az ország nagy részében az ősz eleje nyári meleget és a szokásosnál kevesebb esőt hoz.

A levegő átlaghőmérséklete a jövő héten különösen az ország nyugati régióiban lesz lényegesen magasabb az ilyenkor megszokottnál, de szeptember első felében lényegében mindenhol 2-3 Celsius-fokkal melegebb várható, mint amit megszoktunk. A szeptember 23-ig érvényes előrejelzés szerint, de még a hónap második felében is a megszokottnál 1-2 fokkal enyhébb/melegebb időjárásra lehet számítani.

A meteorológusok szerint a következő két nemcsak meleg, hanem – a tengerpart kivételével – még száraz is lesz, alig vetítenek előre esőt. A szeptember 9-i iskolakezdéstől valamennyire már visszaáll az ilyenkor megszokott rend, és az elmúlt 20 év átlagának megfelelő csapadékra lehet számítani.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!